banner

binkPayrolling

Payroll samengevat

In de basis is payroll het uitbesteden van het juridisch werkgeverschap. Natuurlijk komt er meer bij kijken maar dit is het grootste verschil tussen payroll en salarisadministratie. Bij salarisadministratie blijf je zelf juridisch werkgever. Payroll biedt daarom een aantal voordelen, hierbij kun je denken aan minder risico's, minder administratieve rompslomp en meer flexibiliteit.  
 

Het verschil tussen payroll en uitzenden

Uitzenden en payroll lijken sterk op elkaar het verschil is dat u bij payroll zelf uw personeel werft. Dit maakt ook dat de tarieven van payroll lager liggen dan die van uitzenden. Tijdens uw wervingsproces kunnen wij u middels een aantal pakketten ondersteunen waardoor u efficiënt en goedkoper invulling kunt geven aan de instroom van personeel bij uw bedrijf.
 

Voordelen van payroll:

  • Omdat er met een all in tarief gewerkt wordt heb je een goed inzicht in de werkelijke personeelskosten. Zaken zoals ziekte, feestdagen, vakantiegeld en administratieve zaken zijn hierin meegenomen.
  • Payroll zorgt voor een correcte uitvoering van het contractbeheer in het kader van de wet werk en zekerheid. Hierbij kunt u denken aan tijdige opzeggingen en aanzeggingen.
  • Kennis van CAO en inschaling. Onze systemen zijn up to date waarddoor uw medewerkers op de juiste manier beloont worden.
  • Uw financiële administratie wordt een stuk overzichtelijker. U ontvangt een factuur en wij regelen de zaken met het UWV, Belastingdienst, Pensioen, Arbo-dienst en verzuim.
     

Nadelen van payroll

  • Binding met het personeel kan verslechteren als payroll niet op de juiste manier wordt ingezet of gecommuniceerd.
  • Je blijft als opdrachtgever verantwoordelijk voor de afdrachten van loonbelasting en sociale premies. Dit is vrij eenvoudig af te dekken.

Het komt er op neer dat er een behoorlijk verschil zit in de professionaliteit van de verschillende payroll partijen. Tevens zit er in veel gevallen een verschil in de algemene voorwaarden en zijn bepalend voor de uiteindelijke kosten. Om deze reden is een goede voorlichting essentieel BINK HR ondersteunt u hierbij.

Bent u benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Klik hier voor onze contactgegevens.

 
Contactpersoon

Gert-Jan van Beurden
gertjan@binkhr.nl
06-20139934
Meer hulp nodig bij de volgende stap in jouw loopbaan?
Klik hieronder voor meer informatie over loopbaanbegeleiding
Loopbaanbegeleiding
Bekijk ook deze vacature
Monteur Gipswanden bij M.B. Afbouwmontage
Bekijken