binkomrekenfactor uitzendbureau

Omrekenfactor uitzendbureau
 
Een uitzendbureau hanteert in veel gevallen een omrekenfactor op het bruto uurloon van een kandidaat. Deze omrekenfactor is grofweg uit een tweetal zaken opgebouwd:
  • De loonkosten en bijkomende administratieve afhandeling. Dit lijkt beperkt maar denk bijvoorbeeld ook aan ziekteverzuim, opbouw vakantiedagen en vakantiegeld, contractafhandeling.
  • Een marge voor het uitzendbureau die voorziet in de kosten van werving en selectie. Hierbij kun je denken aan de advertentiekosten, het voeren van gesprekken, zoeken naar kandidaten en natuurlijk een risico opslag voor de "no cure no pay" werkwijze.
Tevens wordt er in veel gevallen een uitzendtermijn afgesproken waarna opdrachtgever een kandidaat zelf in dienst mag nemen. Deze termijn heeft het uitzendbureau nodig om de bureaukosten terug te verdienen. De volgende vraag is wat is een reële omrekenfactor voor een uitzendbureau? In de markt varieert de omrekenfactor nogal maar ligt doorgaans  tussen de 1,9 en 2,6 dit is een behoorlijk verschil. De grote verschillen in omrekenfactor hebben onder andere te maken met de vindbaarheid van de kandidaat die je zoekt. Het kost namelijk minder moeite om een parttime administratieve kracht te vinden dan bijvoorbeeld een fulltime PHP developer. Of de prijs die je als opdrachtgever betaalt reëel is zou je per situatie moeten bekijken en natuurlijk is dit deels een onderhandeling tussen jou en het uitzendbureau.
 
Benieuwd of de omrekenfactor van jouw uitzendbureau reëel is? Neem dan contact op met Gert-Jan van Beurden van BINK HR.

Direct contact opnemen.
 
Contactpersoon

Gert-Jan van Beurden
gertjan@binkhr.nl
06-20139934
Meer hulp nodig bij de volgende stap in jouw loopbaan?
Klik hieronder voor meer informatie over loopbaanbegeleiding
Loopbaanbegeleiding
Bekijk ook deze vacature
Montage Mw / Monteur Taxibussen (Geen ervaring vereist)
Bekijken