binkomrekenfactor uitzendbureau

Omrekenfactor uitzendbureau

 
Een uitzendbureau hanteert in veel gevallen een omrekenfactor op het bruto uurloon van een kandidaat. Deze omrekenfactor is grofweg uit een tweetal zaken opgebouwd:
  • De loonkosten en bijkomende administratieve afhandeling. Dit lijkt beperkt maar denk bijvoorbeeld ook aan ziekteverzuim, opbouw vakantiedagen en vakantiegeld, contractafhandeling.
  • Een marge voor het uitzendbureau die voorziet in de kosten van werving en selectie. Hierbij kun je denken aan de advertentiekosten, het voeren van gesprekken, zoeken naar kandidaten en natuurlijk een risico opslag voor de "no cure no pay" werkwijze.
Tevens wordt er in veel gevallen een uitzendtermijn afgesproken waarna opdrachtgever een kandidaat zelf in dienst mag nemen. Deze termijn heeft het uitzendbureau nodig om de bureaukosten terug te verdienen.

"Wat is een reële omrekenfactor voor een uitzendbureau?"

In de markt varieert de omrekenfactor nogal maar ligt doorgaans  tussen de 1,9 en 2,6 dit is een behoorlijke bandbreedtel. De grote verschillen in omrekenfactor hebben onder andere te maken met:
  • De vindbaarheid: Het kan bijvoorbeeld minder moeite kosten om een parttime administratieve kracht te vinden dan bijvoorbeeld een fulltime PHP developer.
  • De uitzendtermijn: Dus de periode waarna je een kandidaat kosteloos zelf in dienst mag nemen. Deze is vaak 1040 gewerkte uren. Een kortere of langer uitzendtermijn heeft dus direct invloed op de kosten.
  • De dienstverlening van het uitzendbureau: Wat regelen ze precies allemaal voor je en in hoeverre ontzorgen ze de klant.
  • Arbeidsvoorwaarden van mederkers: Onder welke voorwaarden werken de medewerkers voor het bureau.
  • Detacheringsovereenkomst. Zit je voor een bepaalde periode vast aan een kandidaat of kun je per direct opzeggen.
Daarnaast is het in veel gevallen natuurlijk ook nog een onderhandeling.
 
Benieuwd of de omrekenfactor van jouw uitzendbureau reëel is? Of ben je benieuwd hoe je de afspraken met een uitzendbureau beter af kunt stemmen? Neem dan contact op met Gert-Jan van Beurden van BINK HR, vrijblijvend vertelt hij je hier graag meer over.

BEL GERT-JAN VRIJBLIJVEND

Stel uzelf eens voor als er een alternatief zou zijn voor uitzendbureau's en werving en selectiebureaus? Een dienstverlening waardoor u transparanter, effectiever en vele malen goedkoper de werving van uw personeel op kunt pakken.

IK BEN BENIEUWD NAAR HET ALTERNATIEF VOOR EEN UITZENDBUREAU
Contactpersoon

Gert-Jan van Beurden
gertjan@binkhr.nl
06-20139934
Meer hulp nodig bij de volgende stap in jouw loopbaan?
Klik hieronder voor meer informatie over loopbaanbegeleiding
Loopbaanbegeleiding
Bekijk ook deze vacature
Vrachtwagenchauffeur Kipper (Parttime mogelijk)
Bekijken